Ekologisk Smörgåstårta

En fräsch och näringsrik rätt med en saftig, stekt ekologisk laxfilé serverad med en färgglad rödbets- och quinoasallad. Perfekt mat för en balanserad och ekologisk middag.

Stekt lax med rödbets- och quinoasallad

Ingredienser

  • 2 ekologiska laxfiléer
  • 2 medelstora ekologiska rödbetor, kokta och tärnade
  • 1 kopp ekologisk quinoa
  • 2 koppar ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 ekologisk citron
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • 1 msk ekologisk honung
  • Färska örter (dill, persilja)
  • Salt och peppar efter smak

Steg för steg-guide

Förberedelse av Quinoa:

  • Skölj quinoan noggrant under kallt vatten.
  • Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt quinoan och låt sjuda i ca 15 minuter tills vattnet är absorberat och quinoan är fluffig.

Förberedelse av Rödbetor:

  • Koka rödbetorna tills de är mjuka. Skala och tärna dem sedan i små bitar.

Tillaga Laxen:

  • Krydda laxfiléerna med salt och peppar.
  • Värm en stekpanna med olivolja på medelhög värme.
  • Stek laxfiléerna i 3-4 minuter per sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Tillaga Salladen:

  • Blanda den kokta quinoan med tärnade rödbetor, en skvätt olivolja, citronsaft, honung och hackade färska örter.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera:

  • Lägg upp laxfiléerna på en tallrik och servera med rödbets- och quinoasalladen.
  • Garnera med citronklyftor och ytterligare färska örter om så önskas.

 

Smaklig måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.