Ekologisk Smörgåstårta

En smakrik och saftig rostad kyckling serverad med rostade rotfrukter och krispig grönkål. Perfekt för en värmande och mättande ekologisk middag. Ekologisk mat när den är som bäst.

Rostad kyckling med rotfrukter och grönkål

Ingredienser

  • 1 ekologisk hel kyckling eller kycklingbitar
  • 4 ekologiska morötter
  • 2 ekologiska palsternackor
  • 3 ekologiska potatisar
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • 1 ekologisk citron
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Färsk grönkål
  • Färska örter (rosmarin, timjan)
  • Salt och peppar efter smak

Steg för steg-guide

Förberedelse av Kyckling:

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Skölj kycklingen och torka den torr med papper.
  • Gnid in kycklingen med olivolja, salt, peppar, hackad vitlök och färska örter.
  • Lägg kycklingen i en ugnsform och pressa över citronsaft.

Förberedelse av Rotfrukter:

  • Skala och skär morötter, palsternackor och potatis i lika stora bitar.
  • Lägg rotfrukterna runt kycklingen i ugnsformen och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.

Rosta i Ugnen:

  • Rosta kycklingen och rotfrukterna i ugnen i cirka 1 timme eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna är mjuka och gyllenbruna.
  • Vänd rotfrukterna halvvägs genom tillagningen för att säkerställa jämn rostning.

Förberedelse av Grönkål:

  • Riv grönkålen i bitar och massera med lite olivolja och en nypa salt.
  • Tillsätt grönkålen till ugnsformen de sista 10 minuterna av tillagningen för att den ska bli krispig.

Servera:

  • Skär upp kycklingen och servera med de rostade rotfrukterna och grönkålen.
  • Garnera med ytterligare färska örter och citronklyftor om så önskas.

 

Smaklig måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.