Pad Thai med kyckling

Förhöj din middag med en ekologisk thailändsk kycklingrätt, en smakrik Pad Thai. Med färska ekologiska ingredienser som kyckling, nudlar och grönsaker, är denna rätt ett perfekt exempel på hur ekologisk mat kan förvandla din matupplevelse.

Pad Thai med kyckling

Ingredienser

  • 400 g ekologiska risnudlar
  • 300 g ekologisk kycklingbröst, skuren i tunna skivor
  • 3 msk ekologisk fisksås
  • 2 msk ekologisk sojasås
  • 2 msk ekologisk tamarindpasta
  • 2 msk ekologisk palmsocker (eller ekologiskt brunt socker)
  • 3 msk ekologisk rapsolja
  • 3 ekologiska vitlöksklyftor, hackade
  • 2 ekologiska ägg, lätt vispade
  • 200 g ekologiska böngroddar
  • 4 stjälkar ekologisk grönlök, skivade
  • 1 dl ekologiska krossade jordnötter
  • 1 ekologisk lime, skuren i klyftor
  • Färsk ekologisk koriander till garnering

Steg för steg-guide

Förberedelse av ingredienser:

  • Blötlägg risnudlarna i varmt vatten enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  • Skär kycklingen i tunna skivor.
  • Hacka vitlöken.
  • Skiva grönlöken och förbered böngroddarna.

Förbered såsen:

  • Blanda fisksås, sojasås, tamarindpasta och palmsocker i en skål. Rör om tills sockret är upplöst.

Stek kycklingen:

  • Värm 1 msk olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
  • Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt, cirka 5-7 minuter. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.

Stek nudlar och grönsaker:

  • Tillsätt resterande olja i samma panna.
  • Lägg i vitlöken och fräs den tills den är gyllene och doftande.
  • Tillsätt de blötlagda risnudlarna och rör om så att de täcks av oljan och vitlöken.

Tillsätt ägg och kyckling:

  • Skjut nudlarna åt sidan i pannan och tillsätt äggen.
  • Rör om äggen tills de är lätt tillagade, och blanda sedan med nudlarna.
  • Lägg tillbaka den tillagade kycklingen i pannan.

Tillsätt såsen och grönsaker:

  • Häll såsen över nudlarna och rör om ordentligt.
  • Tillsätt böngroddar och grönlök. Rör om och koka i ytterligare 2-3 minuter tills allt är väl blandat och genomvarmt.

Servering:

  • Häll upp Pad Thai på tallrikar.
  • Strö över krossade jordnötter.
  • Garnera med färsk koriander och servera med limeklyftor vid sidan om.

 

 

 

Smaklig måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.