Ekologisk Vegetarisk Lasagne

En smakrik och krämig vegetarisk lasagne fylld med ekologiska grönsaker och ricottaost. Perfekt för hela familjen.

Ekologisk Vegetarisk Lasagne

 

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor (helst fullkorn)
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • 1 ekologisk lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ekologisk zucchini, tärnad
  • 1 ekologisk röd paprika, tärnad
  • 400 g ekologiska krossade tomater
  • 250 g ekologisk ricottaost
  • 2 dl ekologisk riven ost
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Steg för steg-guide

 

  • Förvärm ugnen till 180°C.
  • Värm olivoljan i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
  • Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare några minuter.
  • Häll i de krossade tomaterna och krydda med oregano, salt och peppar. Låt sjuda i 10 minuter.
  • Blanda ricottaosten med hälften av den rivna osten.
  • Varva lasagneplattor, tomatsås och ricottablandning i en ugnsform.
  • Avsluta med ett lager tomatsås och strö resten av den rivna osten ovanpå.
  • Baka i ugnen i 30-35 minuter, eller tills lasagnen är genomgräddad och osten är gyllenbrun.
  • Låt lasagnen vila i några minuter innan servering.

 

Smaklig ekologisk måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.