Ekologiska Köttbullar med Potatismos

Upptäck traditionell svensk husmanskost med en modern twist genom våra ekologiska köttbullar med potatismos. Tillagad med ekologiskt kött och färska ingredienser, erbjuder denna rätt en autentisk smakupplevelse som betonar vikten av ekologisk mat.

Ekologiska Köttbullar med Potatismos

Ingredienser

Köttbullar

  • 500 g ekologisk nötfärs
  • 1 liten ekologisk gul lök, finhackad
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 dl ekologisk mjölk
  • 0,5 dl ekologiskt ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk ekologisk smör eller olja för stekning

Potatismos

  • 800 g ekologiska potatisar, skalade och tärnade
  • 50 g ekologiskt smör
  • 1 dl ekologisk mjölk
  • Salt och peppar efter smak

Pressgurka

  • 1 ekologisk gurka, tunt skivad
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • En nypa salt
  • Färsk dill, hackad

Rårörda lingon

  • 2 dl ekologiska lingon
  • 0,5 dl ekologiskt socker

Steg för steg-guide

Förbered rårörda lingon:

  • Blanda lingon och socker i en skål. Rör om och låt stå tills sockret har lösts upp, cirka 30 minuter.

Förbered pressgurka:

  • Skiva gurkan tunt och lägg i en skål.
  • Blanda ättiksprit, vatten, socker och salt i en annan skål tills sockret har lösts upp.
  • Häll lagen över gurkan och blanda väl. Strö över hackad dill. Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter.

Förbered köttbullarna:

  • Blanda mjölk och ströbröd i en stor skål och låt svälla i några minuter.
  • Tillsätt nötfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar till ströbrödsblandningen. Blanda väl.
  • Forma små köttbullar av smeten.
  • Värm smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Förbered potatismos:

  • Koka de skalade och tärnade potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
  • Häll av vattnet och mosa potatisarna med en potatisstöt.
  • Tillsätt smör och mjölk. Rör om tills moset är slätt och krämigt. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  • Lägg upp köttbullar, potatismos, pressgurka och rårörda lingon på tallrikar.
  • Servera med en rik, mörk brunsås om så önskas.

 

Smaklig måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.