Ekologiks kycklinggryta med rotfrukter

Denna kycklinggryta är en härligt smakrik rätt, fylld med ekologiska rotfrukter och saftig kyckling. Perfekt för en kall vinterkväll när du vill ha något värmande och näringsrikt.

Ekologisk Kycklinggryta med Rotfrukter

Ingredienser

  • 500 g ekologisk kycklingfilé, tärnad
  • 4 ekologiska morötter, skivade
  • 3 ekologiska potatisar, tärnade
  • 2 ekologiska palsternackor, skivade
  • 1 ekologisk lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 ml ekologisk kycklingbuljong
  • 200 ml ekologisk grädde
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

Steg för steg-guide

 

  • Värm olivoljan i en stor gryta på medelhög värme.
  • Fräs löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem tills de fått färg.
  • Lägg i alla rotfrukterna och rör om.
  • Häll över kycklingbuljongen och låt koka upp.
  • Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 30 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  • Tillsätt grädden och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt sjuda ytterligare 10 minuter innan servering.

 

Smaklig ekologisk måltid!

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.